Saxo16v club

De voordelen van een oldtimerverzekering

Geplaatst op

Eigenaren van oldtimers zijn natuurlijk bijzonder trots als het gaat om hun mooie auto. Vaak zie je ook wel van die optochten waarbij een hele stoet auto’s door de stad rijdt. En dat oogt natuurlijk erg leuk voor de mensen die houden van deze bolides. Je wilt dat je oldtimer altijd goed verzekerd is. In deze blog vertellen we je daar meer over. 

Lagere premie

Oldtimers worden vaak gezien als verzamelobjecten en worden meestal minder intensief gebruikt dan reguliere auto’s. Daarom bieden verzekeringsmaatschappijen speciale tarieven en premies die vaak lager zijn dan die voor reguliere autoverzekeringen. Neem eens contact op met Univé om er achter te komen hoe dit precies zit. 

Beperkt gebruik

Oldtimers hebben vaak beperkingen op het gebruik, zoals een maximum aantal kilometers per jaar of het gebruik alleen voor speciale gelegenheden of evenementen. Dit beperkte gebruik kan leiden tot lagere premies, omdat het risico op ongevallen doorgaans lager is. 

Taxatiewaarde

In plaats van de dagwaarde van de auto te verzekeren, biedt een oldtimerverzekering vaak de mogelijkheid om de oldtimer op basis van een taxatiewaarde te verzekeren. Dit betekent dat de verzekeringsmaatschappij de waarde van de oldtimer vaststelt op basis van een professionele taxatie. In geval van schade of diefstal wordt de vastgestelde taxatiewaarde uitgekeerd, waardoor je een betere dekking hebt voor de werkelijke waarde van je oldtimer.

Aanvullende dekkingen

Oldtimer verzekeringen kunnen aanvullende dekkingen bieden die specifiek zijn afgestemd op de behoeften eigenaren van oldtimers. Denk hierbij aan dekking tijdens evenementen, pechhulp voor oldtimers of vervangend vervoer met een vergelijkbare oldtimer als de jouwe niet kan worden gebruikt.

Tips bij het hebben van een oldtimer

Zorg voor regelmatig onderhoud en eventuele restauratie van je oldtimer. Een goed onderhouden oldtimer heeft niet alleen een betere prestatie, maar behoudt ook zijn waarde. Bewaar je oldtimer op een veilige en droge plaats, bij voorkeur in een afgesloten garage of opslagruimte. Bescherm de auto tegen weersinvloeden en zorg voor een goede beveiliging, zoals een alarmsysteem en een stuurslot. Pas je rijgedrag aan de unieke kenmerken van een oldtimer aan. Deze voertuigen hebben vaak geen moderne veiligheidsvoorzieningen, zoals ABS of ESP. Wees voorzichtig met acceleratie, remmen en bochten, en houd voldoende afstand tot andere voertuigen.

Citroën verzekering voor je oldtimer afsluiten? Dat doe je gemakkelijk bij Univé!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je meer over auto’s en de wereld daar omheen.

Contactgegevens

Via info @ saxo 16vclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden